Restauratie atelier Boeijink, Boekel, Van der Knaap Schilderijenrestauratie te Haarlem

Restauratie atelier


Boeijink, Boekel, Van der Knaap Schilderijenrestauratie
Tingietersweg 87
2031 ER   HAARLEM

telefoon: 023 5514993
mobiel:   06 51879237 Rob Boekel
mobiel:   06 48860065 Femke van der Knaap
e-mail:    atelier@schilderijenrestaurator.nl
website:  https://www.schilderijenrestaurator.nl
Kvk nr.:   33169480 te Haarlem

Schilderijen restauratie atelier op Facebook  Schilderijen restauratie atelier op Instagram  Schilderijen restauratie atelier op LinkedIn


Het restauratie atelier is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.
Soms werken wij op locatie en is het atelier gesloten, wij raden u aan eerst contact met ons op te nemen voor een afspraak.
Het atelier bevindt zich buiten de stad in de Waarderpolder ten oosten van Haarlem en is vanuit alle richtingen makkelijk bereikbaar. Er is voldoende vrije parkeerruimte bij ons atelier.

Zie pagina locatie/routes of open de locatie van het atelier in Google Maps.

Het professioneel ingerichte atelier met twee verdiepingen is voor schilderijen en beschilderde objecten optimaal geklimatiseerd, zeer goed beveiligd, beschikt over een depot en is toegerust met apparatuur die voor restauratie werkzaamheden en gedegen onderzoek noodzakelijk zijn. Er is ruimte voor groot formaat schilderijen.
Behalve voor het conserveren en restaureren van schilderijen en beschilderde objecten kunt u bij ons terecht voor: onderzoek, behandelingsvoorstellen, conditierapporten, bereddering en afhandeling calamiteiten, schaderapporten, collectie management, verbeterde inlijstingen, klimaatvitrines, advisering over o.a. klimaat, licht, berging, transport en inlijsten.

De restauratoren werken volgens de richtlijnen die zijn opgesteld door de European Confederation of Conservator-Restorers Organisations, E.C.C.O. Ethische code (PDF).
Schilderijen restauratie atelier Boeijink, Boekel, Van der Knaap
Nico Boeijink, Femke van der Knaap en Rob Boekel

Nico Boeijink

Schilderijen- en polychromierestaurator
- Opgenomen in het restauratorenregister  www.restaurator.nl
- Lid van: Is vanaf 1980 werkzaam als schilderijenrestaurator voor musea, bedrijfscollecties en particulieren. Hij werkt van 1987 tot april 2003 drie dagen per week als consulent behoud en beheer/restaurator bij de stichting Museaal en Historisch Perspectief Noord-Holland. In deze functie is hij projectleider van grote conserveringsprojecten voor de musea in Noord-Holland en is hij verantwoordelijk voor de kwaliteit van de werkzaamheden van de schilderijenrestauratoren.


Rob Boekel

Schilderijenrestaurator
- Opgenomen in het restauratorenregister  www.restaurator.nl
- Lid van: Rob Boekel werkt van 1993 tot 2003 eveneens bij Museaal & Historisch Perspectief Noord-Holland als conserveringsmedewerker. In deze funktie is hij uitvoerder van grote preserveringsprojecten en geeft hij leiding aan de behoudsmedewerkers. Daarnaast conserveert en restaureert hij vele schilderijen voor de musea in Noord-Holland.
Opleiding: 1978 - 1983 Gerrit Rietveld Academie Amsterdam afdeling schilderen/grafiek, tijdens en daarna verdieping in technische aspecten van de oude en moderne schilderkunst.


Femke van der Knaap MA|PD Res.

Schilderijenrestaurator
- Lid van: In 2011 heeft Femke van der Knaap de Master Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed (afstudeerrichting Schilderijen) behaald. Na een tweejarig post initieel traject bij Stichting Restauratie Atelier Limburg (SRAL) en Boeijink & Boekel Schilderijenrestauratie is zij in 2013 afgestudeerd als schilderijenrestaurator aan de Universiteit van Amsterdam.


lijn

Samenwerking

Om de continuïteit bij omvangrijke projecten te waarborgen werken wij nauw samen met andere schilderijenrestauratoren en beschikken wij over een uitgebreid netwerk van restauratoren uit de verschillende disciplines. Veel ervaring is opgedaan in de multidisciplinaire samenwerking met papier-, meubel- en textielrestauratoren.

Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van restauratoren uit de verschillende disciplines waardoor wij niet alleen in staat zijn uw schilderijencollectie op hun conserveringsbehoefte te inventariseren, maar kunnen we een team samenstellen die de staat van uw gehele collectie kan inventariseren. Bij grotere collecties wordt een zogenaamde quick scan gemaakt zodat er in korte tijd een globale toestandsbeschrijving van uw collectie kan worden gemaakt.

In de directe omgeving van het atelier bevinden zich ateliers met andere disciplines zoals hout, meubels, interieur en papier.


lijn

Internship

Interns are employed for a minimum duration of 3 months. If you wish to apply for a work placement at Boeijink, Boekel, Van der Knaap schilderijenrestauratie please submit your CV (with a focus on practical experience) by post or email, stating the type of work placement requested.
Please note that for us to employ you as a intern it is imperative that you are officially registered as a student.

For students History of Art there is the possibility of cooperating in research projects.

Response by e-mail.
atelier@schilderijenrestaurator.nl

lijn

Overige informatie

De pagina behandelde collecties geeft een overzicht van de instellingen waarvoor wij schilderijen collecties geheel of gedeeltelijk behandeld hebben.

Op de pagina Actuele restauraties worden voorbeelden getoond van lopende en recent afgeronde behandelingen.

Restauratie atelier
Tingietersweg 87
2031 ER Haarlem

+31 (0)23 5514993
atelier@schilderijenrestaurator.nl
schilderijenrestaurator.nl

Locatie/routes »


Social Media

Schilderijen restauratie atelier op Facebook  Schilderijen restauratie atelier op Instagram  Schilderijen restauratie atelier op LinkedIn
rodelijn